Html (asiakas) liittymä

Seuraavaksi pitäisi kirjoittaa käyttäjän html-liittymä uudestaan. Olen “haaveillut” tästä jo joulukuun puolesta välistä, koodin pitäisi syntyä, mutta katsotaan.

Ensimmäisessä istunnossa en vielä saanut aikaan kuin suurinpiirteisen vaiheluettelon. Jos et halua lukea puolivalmisteesta, voit odottaa perjantaihin. Toisaalta tämä koko projekti on luonteeltaan puolivalmiste, joten… Jatkossa vielä kesken oleva versio. jatkan joko tätä pohdintaa tai koodausta viimeistään perjantaina (olen allokoinut jatkon sinne).

Kaikki oikeudet tietenkin pidätetään.

Liittymä sisältää koko html toiminnon alusta loppuun, eikä se tallenna muuta kuin istuntomuuttujia (session variables) ja mahdollisesti save toiminnolla tallennettavan datan. Liittymä hakee tietoja tertusta. (ks. kyselykieli)

Liittymä voidaan jakaa seuraaviin toimintoihin (steps).

Tämä html-liittymä on siis ns yleisellä tasolla, eli kaikki asiakasohjelman kentät on määritelty terttu kantaan, eli ideassa asiakas määrittelee kentät itse. Samaa html liittymää toiveen mukaan käytetään kaikissa syöttöruuduissa.

Lue istuntoavain parametrista (sessionid)

Lue sovelluksen nimi html parametrista

Lue sovelluksen otsakekentät tertusta

Lue sovelluksen rivikentät tertusta

Lue edellinen syöttöruutu parametreista

Lue mode muuttujan tila istuntokohtaisista muuttujista

Tee vierasavain haut (tietovirta haut). ks tietovirta

Hae sovelluksen osasovellukset

Tulosta terttu valikko osasovelluksista

Tulosta nappulat

Ruudulla on tällä hetkellä nappulat: Submit, Reset, Fetch, Prev, Next, Save, Display, Change, Delete.

Submit

Submit nappula vastaa syöttölomakkeen perinteistä enter toimintoa, eli se lähettää lomakkeen tiedot palvelimelle, suorittaa kaikki nämä palvelimen toiminnot, eli tämän ketjun jota olemme tekemässä. Eli enterillä täytetään myös vierasavainkentät.

Reset

Fetch

Fetch toiminnolla haetaan otsakkeelle kirjoitetuilla hakutekijöillä ketju mätsääviä otsakkeita, ja valitaan ensimmäinen syöttökenttiin. Fetchin hakukriteerit (otsake) talletetaan session muuttujaan preville ja nextille.

Prev

Prev näppäimellä haetaan seuraava tietue Fetch toiminnon ketjusta, Ilmeisesti tuo fetch ketju haetaan uudestaan, ja haetaan seuraava hakemalla ensin tämä tietue, ja sitä edellinen valitaan.

Next

Nextillä taas haetaan seuraava tietue Fetch toiminnon ketjusta, Kuten edellisessä fetchin ketjusta haetaan tämä tietue ja valitaan uudeksi näytölle tulevaksi tietueeksi seuraava.

Tulosta html syöttöruutu

Published
Categorized as terttu